Saraçini: VMRO DPMNE ka ushqyer anti-shqiptarizëm që nga koha e Georgievskit

30

Anti-shqiptarizmi që është ushqyer që nga koha e Ljupço Georgievskit, i cili e pranoi se ishte e gabuar, deri në ardhjen në pushtet të Nikolla Gruevski, i cili fliste për një platformë tiranike që prodhoi 27 prillin dhe një përpjekje atentati, këtë ka ofruar VMRO DPMNE. Dhe e gjithë atë fabrikë të prodhimit të lajmeve të rreme prodhojnë urrejtje midis bashkësive etnike, tha Petrit Saraçini, koordinator i projektit të qeverisë “Një shoqëri për të gjithë”.

“Thonë se 30.000 shqiptarë do të vinin në Strumicë, do të ndëshkoheshin maqedonasit nëse nuk flisnin shqip, dhe gënjeshtra të tilla u thanë nga ana e tyre”, tha Saraçini.

Ai shton se në dy vjet e gjysmë të kaluar nga fillimi i këtij grupi qeveritar, është miratuar dhe zbatuar një strategji për një shoqëri prej 7 fushash.

“Ekzistojnë qëllime specifike, gjëra specifike që janë bërë, nga kujdesi për kulturën tek gjuha, ne zgjidhim problemet me librat shkollorë, me diskriminimin. Tema e marrëdhënieve ndëretnike nuk është diçka që shqetëson qytetarët. Ata shohin që po ndodh diçka, disa ndryshojnë për mirë”, thotë Saraçini.