SHBA me një proces të ri për të aplikuar për vizat për punë H-1B

24
Top view of american passport on wooden desktop

Shërbimi i Qytetarisë dhe Emigracionit i Shteteve të Bashkuara (USCIS) njoftoi zbatimin e një regjistrimi të ri për aplikantët për vizën e punës H-1B, e cila përfshin një tarifë prej 10 dollarësh vetëm për regjistrimin, transmeton Telegrafi.

Për shkak të kërkesës për punë që ka viza H-1B, agjensia përgjegjëse për imigrim zbatoi një modalitet të ri përmes internetit për të aplikuar për vizë me udhëzime të ndryshme nga ato që kanë qenë më parë.

Kjo do të thotë, kushdo që dëshiron të aplikojë për vizën H-1B, së pari duhet të paguajë një tarifë prej 10 dollarësh, vetëm për t’u regjistruar në sistem.

Për më tepër, punëdhënësit që kërkojnë punëtorë H-1B duhet të regjistrojnë të dhënat e kompanisë së tyre dhe profilin e kandidatëve që ata kërkojnë.

Periudha e regjistrimit për të dy rastet do të jetë nga 1 deri në 20 mars 2020, dhe vetëm ata që janë zgjedhur nga sistemi do të kenë të drejtë të përpunojnë vizën.

Më parë, të huajt duhej të paraqisnin kërkesat e tyre të plota në këtë agjension.

Më pas, kandidatët zgjidheshin në një proces pak a shumë fati.

Në javët e ardhshme USCIS do ta bëjë zyrtar procesin e zbatimit të H-1B dhe do të japë më shumë detaje se si të kryhet procesi.

Edhe pse procesi i ri u paraqit si inovativ, kritikët besojnë se tani do të ketë më shumë aplikime dhe, prandaj, do të ulë mundësinë e marrjes së një vizë pune H-1B me kaq shumë profile për të vlerësuar.