Shkaqet e djersitjes gjatë natës

91

Nëse zgjoheni natën për shkak të djersitjes dhe ndërroni bluzën, ky fenomen njihet si djersitje gjatë natës.

Një nga shkaqet e djersitjes së natës te burrat mund të jetë rënia e nivelit të testosteronit.

Gjatë plakjes, niveli i këtij hormoni gradualisht zvogëlohet, derisa mashkulli të hyjë në andropauzë, gjendje e ngjashme me menopauzën te gratë.

Për të lehtësuar këtë, si dhe shumë simptoma të pakëndshme që ndodhin gjatë kësaj periudhe, meshkuj mund t’i nënshtrohen terapisë hormonale.