Shkencëtarët paralajmërojnë kundër krijimit të majmunit me tru njeriu

69

Ekspertët po paralajmërojnë kundër krijimit të kafshëve laboratorike hibride për shkak të frikës së shkaktimit të vuajtjeve të panevojshme përmes hulumtimeve potencialisht joetike.

Një hibrid i tillë i propozuar do të ishte majmuni me tru pjesërisht të njeriut, njofton Klan Kosova.

Këto ‘monstra’ – të quajtur kështu pas kafshës mitike të bërë nga kafshë të ndryshme – mund të na lejojnë të studiojmë më mirë sëmundjet si Alzheimer në një model më shumë si njerëzit.

Monstrat tashmë janë krijuar për të eksploruar mundësinë e krijimit të organeve njerëzore të transplantueshme në kafshë për të lehtësuar mungesat e organeve donatore.

Dhe kohët e fundit studiuesit kinezë raportuan se krijonin majmunët e parë me gjenet e trurit të njeriut.

Megjithatë, disa ekspertë paralajmërojnë se nevojiten udhëzime etike para se të vazhdohet puna e tillë, me hibridet që potencialisht mund të përjetojnë vuajtje të zgjeruara.

Hulumtuesit e tjerë sugjerojnë që bashkimi i trurit njerëzor dhe të kafshëve është një vijë hetimi që duhet të shmanget krejtësisht, njofton Klan Kosova.