Saturday, April 16, 2022
Ballina Politikë Shqipëri Shqipëria në pesë prioritetet e presidentes së KE-së

Shqipëria në pesë prioritetet e presidentes së KE-së

8

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen ka bërë publike 5 prioritetet kryesore të unionit deri në vitin 2024.

Në prioritetin kur flet për një Evropë më të fortë në botë, Leyen përmend Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, duke rikonfuirmuar mbështetjen për hapjen e negociatave.

“Dua të rikonfirmoj perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor. Unë shoh një rol të rëndësishëm në procesin e vazhdueshëm të reformave në të gjithë rajonin. Ne ndajmë të njëjtin kontinent, të njëjtën histori,  të njëjtën kulturë dhe të njëjtat sfida. Ne do të ndërtojmë të njëjtën të ardhme së bashku. Unë mbështes plotësisht propozimin i Komisionit për hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë”, shprehet presidentja e Komisionit Evropian.

Më tej ajo shton se procesi i pranimit ofron një mundësi unike për të promovuar dhe shkëmbyer vlerat dhe interesat tona thelbësore. /Ora News/