Shumëkush nuk e di çfarë është objekti në fotografi, mësoni më shumë rreth tij

24

Teknologjia përparon me kalimin e kohës, duke lehtësuar gjithnjë e më shumë jetën tonë të përditshme. Ky përparim i vazhdueshëm shpesh lë jashtë shumë makina dhe pajisje që dikur ishin shumë të rëndësishme në çdo familje.

Kjo është arsyeja pse ne shpesh nuk e dimë qëllimin e disa objekteve me pamje të çuditshme që zakonisht janë përdorur në atë kohë.

Fotoja e mëposhtme është një sfidë e ngjashme – thuhet se një përqindje e vlerësuar prej 99 për qind e njerëzve në rrjete sociale nuk e dinë se çfarë është kjo, ndërsa pjesa tjetër 1 për qind që e dinë, janë njerëz të moshuar. Disa prej tyre mund ta kenë parë atë në shtëpitë e gjyshërve të tyre.

Shikoni nga afër! Keni ndonjë ide?

Besoj se shumica prej jush nuk keni qenë të suksesshëm. Nëse nuk e dini në momentin që shikoni foton, ka shumë mundësi që gjithsesi nuk do ta kuptoni. Sidoqoftë, nëse shikoni me kujdes, do të shihni se është bërë pjesërisht nga lëkura e krokodilit.

Emri i tij është “Hercules Vacuum Cleaner” dhe ka qenë shumë popullor në vitet 1930. Në fakt, ishte një nga pasuritë “më të çmuara” të shtëpisë që dikush mund të kishte. Ishte shumë e shtrenjtë dhe vetëm njerëzit e pasur mund ta përballonin. Produkti kishte një tub të madh cilindrik me një vrimë sipër ku ishte vendosur tubi thithës. Ajo gjithashtu kishte një dorezë lëkure dhe ishte bërë pjesërisht me lëkurë krokodili.

Megjithatë, ata që e njohën këtë objekt të çuditshëm ishin të lumtur të komentonin dhe të ndanin përvojën me të tjerët: “Nëna ime kishte një. E vështirë për ta manovruar nëpër shtëpi”.

Një tjetër shkroi: “Unë kisha disa prej tyre. Pastrues super të mirë”. Nuk ka shumë fakte në internet në lidhje me fshesën me korrent Hercules. Ishte një makinë që funksiononte manualisht dhe nuk kishte nevojë për energji elektrike. Njerëzit konfirmuan se ishte e jashtëzakonshme në largimin e papastërtisë, megjithëse ishte e vështirë të lëvizje.