Si kanë votuar Shtetet e Bashkuara në çdo palë të zgjedhjeve presidenciale, nga George Washington te Donald Trump

47

Shtetet e Bashkuara deri më sot kanë mbajtur 58 palë zgjedhje presidenciale, duke filluar nga fitorja e George Washington në vitin 1789, shkruan Business Insider.

Harta elektorale jo gjithmonë është dukur siç është sot, me partitë politike që shkonin e vinin dhe shtetet që ndërronin aleancën përgjatë viteve, transmeton Telegrafi.

Videoja e publikuar më poshtë shfaq historinë e politikës amerikane dhe zgjerimit të drejtës së votimit.

Pamjet tregojnë në detaje historinë e votimit në zgjedhjet presidenciale dhe ndikimit që ato kanë edhe sot, kur pritet të shpallet fituesi në garën mes presidentit aktual Donald Trump dhe rivalit Joe Biden.