Si të zgjidhni djathin për ushqimin, i cili përpunohet në mënyrë termike?

62

Çdo ushqim është tregim në vete dhe nuk është e lehtë të zgjedhësh djathin perfekt

Prandaj më së shpeshti edhe i ndjekin recetat.

Mirëpo, nëse në recetë nuk shkruan asgjë – ndonjë rregullë themelore megjithatë ekziston dhe mund t’ju ndihmojnë me rastin e zgjedhjes…

Parmesan

Këtij lloj djathi duhet shtuar pak ajkë, sepse pas ngrohjes shpejt forcohet dhe bëhet i hidhur.

I shtohet edhe oriz, i cili gjatë zierjes gjithashtu duhet të mbetet kremator.

Emmentaler

Është djathë shumë i yndyrshëm, i cili shkrihet dhe ka ngjyrë të bukur ari.

Është shumë i mirë për ushqime kur është i tepër i pjekur. Ka shije intensive.

Mozzarella

Kur piqet merr shije shumë të mirë. Shkrihet gjatë përpunimit termik dhe ka shije të butë, delikate.

Ju këshillojnë që këtë djathë ta përdorni kur gatuani picë, por shije të shkëlqyeshme u jep edhe sallatave nga perimet e freskëta.