SIGURI

13

Poezi nga: Paul Eluard
Përktheu: Maksim Rakipaj

Të flas, se due ma mirë me t’digjue
Të ndij, i sigurt jam se t’kam kuptue
Kur ti buzqesh, veç me m’pushtue e bân
Kur ti buzqesh, krejt botën e shof mbarë
Kur unë t’rrok ty, nuk due m’u ndal mâ
Nse jetojm’, knaqsi ka me kenë gjithçka
Kur ndahem prej tejet, nuk asht me t’harrue
Se dhe bâ m’u nda, prep kem m’u takue.