Statujat qesharake e të famshmëve (FOTO)

40

Që në kohërat e largëta njerëzit kanë përdorur artet pamore për të përshkruar një sërë gjërash, duke përfshirë edhe njerëzit që i admirojnë. Në të vërtetë, ka shumë mënyra për t’i “respektuar” personalitetet dhe skulptura është një prej tyre.

Që në antikitet skulpturat janë ndërtuar në nder të perëndive apo perandorëve. Ato kanë qenë aq mirë të realizuara se edhe sot ne nuk ngopemi së pari.

Por nuk mungojnë rastet kur “artistë” të patalentuar kanë guxuar që të bëjë statuja të famshmish dhe përfundimi ka qenë qesharak. Ne po ju prezantojmë me disa prej tyre.


PrincI William


Kim Jong Un


Silvio Berlusconi


John Lennon


Maradona


Diego Maradona


Michael Jackson


Sylvester Stallone


Steve Jobs


Michael Jackson


Elvis Presley


Mbretëresha Elizabeta II dhe Princi Filip


Cristiano Ronaldo