Studimi zbulon se përse ushqyerja me gji është një kohë e vetmisë për baballarët dhe si ta përballoni atë

33

Sfidat e atësisë nuk lidhen gjithmonë me rritjen e stresit gjatë kujdesit për një të porsalindur ose mungesën e gjumit.

Një studim zbuloi se baballarët mund të përjetojnë ndjenja të përziera gjatë periudhës së ushqyerjes me gji.

Ndërsa ndihen të ngazëllyer dhe të kënaqur kur bëhen prindër, disa prej tyre gjithashtu mund të ndjehen të vetmuar, në depresion dhe të paaftë.

Bright Side tregon më shumë për botën e burrave gjatë kësaj periudhe:

Periudha e ushqyerjes me gji mund të bllokojë baballarët të lidhen me fëmijët e tyre

Ndërsa ushqyerja me gji është një kohë e veçantë nënë-fëmijë që thellon lidhjen midis tyre, disa baballarë mund të ndjehen të lënë jashtë. Disa prej tyre madje mendojnë se ky proces ndikon në krijimin e një lidhjeje me fëmijën e tyre, dhe gjithashtu marrëdhënien e tyre bashkëshortore. Kjo krijon shumë stres për baballarët, gjë që mund t’i bëjë ata të ndjehen xhelozë ose në depresion.

Kjo mund të rezultojë që ai të jetë i pakënaqur me veten e tij

Ndjenja e përjashtimit mund të ndikojë gjithashtu në vetëvlerësimin dhe vetë-efektivitetin e disa baballarëve. Për shkak se nuk lejohen të marrin pjesë plotësisht në jetën e foshnjës dhe t’u sigurojnë atyre kujdesin e duhur, ata mendojnë se nuk janë aq kompetent dhe janë të pafuqishëm si baballarë. Këto emocione negative madje çojnë në debate me gratë e tyre.

Të vepruarit së bashku i bën burrat të ndjehen të bashkuar si familje

Burrat e kuptojnë që nënat luajnë rolin kryesor në ushqyerjen me gji dhe respektojnë vendimet e tyre. Kur bëni veprime së bashku dhe i përfshini në aktivitetet tuaja, gjithçka do të jetë më e bukur.