Telefonat e mençur shkaktojnë këtë gjendje të tmerrshme

28

Qëndrimi për një kohë të gjatë mbi telefonat celularë rrezikon përdoruesit nga verbimi ose problemet me shikim.

Sipas një raporti të mjekëve britanikë, një person që qëndron për një kohë të gjatë para kompjuterit ose telefonit të mençur, mund të humbasë papritmas, më së shpeshti njërin sy, dhe më rrallë të dy sytë.

Për fat të mirë, ky kusht është i përkohshëm dhe zgjat për një maksimum prej dy deri në tre minuta – është pa rrezik për dëmtime shikimi.

Megjithatë, një situatë e tillë mund të çojë në ankth dhe kontrolle të panevojshme.

Kjo gjendje e verbërisë afatshkurtër quhet një sulm ishemik i përkohshëm dhe është rezultat i përqendrimit të syve në dhomën e errët.

Ndryshe, përdoruesit e telefonave inteligjentë dhe tabletave duhet shmangur shikimin afatgjatë në errësirë me ekranin e ndezur, pasi kjo ndikon në cilësinë e gjumit dhe pagjumësisë dhe, në afat të gjatë, dëmton sytë.