Tetova dhe Strumica edhe gjatë mbrëmjes me ajër të ndotur

14

Qyteti i Tetovës dhe Strumicës përsëri radhiten në krye të listës me cilësinë e ndotjes së ajrit në Maqedoni.

Krahas, Tetovës dhe Strumicës, edhe pjesa e Rektoratit në Shkup është me ajër të ndotur, njofton Telegrafi Maqedoni.

Ndotja e ajrit në Tetovë është 230 PM, në Strumicë 235 PM ndërsa në Rektorat 270 PM.

Ndotja e ajrit është problem i kahmotshëm në Maqedoni, posaçërisht gjatë dimrit kur amvisëritë ngrohen me drunj. Qeveria problemin e ndotjes së ajrit e ka si prioritet ndërsa opozita kritikon për mospunë.

Qyteti i Shkupi shpesh herë ndodhet në krye të listave si qyteti më i ndotur në botë, por edhe qytetet tjera të Maqedonisë janë gati të njëjtë për nga cilësia.