Truk i thjeshtë që të zgjidhni problemin e marramendjes: A e dini çka është gjysmërrethi?

28

Mos i duroni dhembjet

Profesoresha inordinare e otorinolaringologjisë Carol Foster, nga Qendra Universitare Colorado, e di trukun i cili eliminon marramendjen, transmeton Telegrafi.

Teknika e njohur si gjysmërreth, u ka ndihmuar shumë pacientëve të cilët vuajnë nga marramendja.

Këto janë ushtrimet:

Për t’u liruar nga marramendja, në fillim uluni galiç. Ngrini kokën dhe shikoni tavanin, pastaj lëshohuni në dysheme, sikur përgatiteni të bëni rrethin.

Pastaj ktheni kokën në drejtim të bërrylit të majtë. Pauzë… dhe merrni frymë, derisa marramendja të mos kalojë.

Ktheni kokën në pozitën e mesme, dhe pastaj ngrijeni.

Uluni dhe nxirrni frymën shpejt. Do të ndieni lehtësim të mrekullueshëm.