Saturday, April 16, 2022
Ballina Politikë Maqedoni VMRO-Popullore kërkon zvogëlimin e kohëzgjatjes së qeverisë teknike

VMRO-Popullore kërkon zvogëlimin e kohëzgjatjes së qeverisë teknike

21

Partia VMRO-Popullore propozon që të modifikohet konceptin i qeverisë teknike në zgjedhjet e ardhshme të rregullta parlamentare, në mënyrë që, siç thonë nga atje, të zvogëlojë kohëzgjatjen nga njëqind ditë në një muaj para procesit të zgjedhjeve.

“Një ndryshim i tillë propozohet për arsyen e thjeshtë që periudha 100-ditore kërkon shumë kohë dhe hapësirë ​​për punën e qeverisë së zgjedhur më parë. Me një veprim të tillë Maqedonia do të dëshmojë se është e pjekur në mënyrë demokratike dhe më në fund e gatshme për t’u marrë me sfidat demokratike që rrjedhin nga parimet që themelojnë dhe qeverisin këtë shtet”, thonë nga partia.