Volkswagen do të “elektrizojë” ishullin grek

20

Prodhuesi më i madh i makinave është partneri kryesor në projektin e “gjelbërimit” të sistemit të trafikut në Astypalaia në Greqi.

Nën një memorandum mirëkuptimi, të nënshkruar nga CEO i Volkswagen Herbert Diess dhe Zëvendës Ministri i Jashtëm Grek Konstantinos Fragogiannis, Volkswagen do të sigurojë automjete elektrike, stacione karikimi dhe shërbime të ndarjes së makinës për 1,300 ishuj të Egjeut, transmeton Telegrafi.

Greqia ka kohë që është mbështetur në qymyr, por kryeministri Kyriakos Mitsotakis ka premtuar të braktisë përfundimisht lëndët djegëse fosile dhe t’i drejtohet energjisë së rinovueshme.

“Unë besoj fort në partneritete. Qeveritë nuk mund të bëjnë gjithçka vetëm dhe sektori privat nuk është përgjigja për çdo pyetje”, tha kryeministri, i cili gjithashtu mori pjesë në takimin virtual.

Astipalea është një destinacion i njohur turistik, por aktualisht ka një shërbim shumë të kufizuar të transportit publik, me vetëm dy autobusë. Në të njëjtën kohë, ajo plotëson pothuajse plotësisht kërkesën për energji nga lëndët djegëse fosile.

Plani për realizimin e projektit është gjashtë vjet, dhe përfshin ndryshimin e një pjese të shërbimeve të makinave me qira në shërbimin e ndarjes së makinave elektrike dhe motorët elektrikë dhe elektrizimin e automjeteve në transportin komercial dhe publik.

Rreth 1,500 automjete me motorë me djegie të brendshme do të zëvendësojnë rreth 1000 Volkswagens elektrike, dhe gjiganti i Wolfsburgut do të instalojë stacionet e tij të karikimit Elli dhe do të sigurojë 230 stacione private dhe disa pika të karikimit.