Volvo më e bukur në histori feston 60 vjetorin e lindjes dhe sërish është në shitje

73

Volvo P1800 konsiderohet nga shumë njerëz si Volvo më e bukur e të gjitha kohërave, dhe madje edhe më shumë.

Pa dyshim, P1800 mund të renditet në listën e ngushtë për makinën më të mirë të mijëvjeçarit të fundit, dhe arsyet për një lavdërim të tillë nuk duhet të deklarohen në mënyrë specifike, transmeton Telegrafi.

Prandaj do të themi edhe këtë, se legjenda feston 60 vjetorin e lindjes në mënyrën më të mirë të mundshme – duke u kthyer në prodhim.

Dhe jo vetëm kaq, vetura e famshme mori një edicion garash. Ajo përfaqësohet nga Cyan Racing, dhe është më shumë sesa thjesht një restaurim.

Pjesa e jashtme është perfekte, pjesa e brendshme edhe më e mirë, dhe nën kapak ka një motor 2.0 turbo nga S60 TC1.

Ai motor i jep 420 kuaj fuqi dhe 455 Nm.

Kjo veturë pritet të kushtojë rreth 500 mijë euro.