Xhelozia e vogël kontribuon për një lidhje të mirë

22

Xhelozia mund të ketë rol të mirë në lidhjet afatgjate.

Hulumtuesit thonë se pavarësisht problemeve që mund të sjell xhelozia në lidhje, duket se njëkohësisht ka një rol të rëndësishëm për t’i mbajtur çiftet bashkë.

Studimet e kryera në majmunë, tregojnë se meshkujt xhelozë kanë nivele më të mëdha të testosteronit dhe kortizolit – hormone mashkullore të seksit dhe stresit.

Hulumtuesit besojnë se këto zbulime janë relevante te njerëzit, turinjtë e të cilëve, siç mendojnë shkencëtarët, veprojnë ngjashëm me turinjtë e majmunëve.

Ekspertët thonë se xhelozia i forcon emocionet e çifteve dhe ndihmon në lidhjen e tyre.