Zaev: Do të shlyejmë kamatat

25

Kryeministri Zoran Zaev, në seancën e sotme të 124 të Kuvendit, duke iu përgjigjur pyetjes së deputetit Panço Minov në lidhje me shlyerjen e borxheve të vjetra të qytetarëve, deklaroi se do të shlyhen kamatat dhe do të jepet mundësia për të paguar me këste për borxhin kryesor.

“Qytetarët janë futur në një “ferr” të një labirinti të pafund në atë që praktikisht është e pamundur, jo vetëm qytetarët që janë tani prindër, por edhe fëmijët e tyre, vështirë të dalin nga llogaria e bllokuar e transaksioneve, pronat e ngrira, vendimet gjyqësore dhe padyshim që qytetarë të tillë dhe kur ata kërkojnë një punë ata e kërkojnë atë në të zezë, sepse nëse kërkojnë punë do tu merren paratë e tyre. E gjitha është një sistem kompleks që duhet ta zgjidhim. Kjo është arsyeja pse ne fillojmë me fshirjen e kamatave dhe i japim mundësinë për të paguar me këste borxhin kryesor”, tha Zaev nga foltorja e Kuvendit.

Ai theksoi se, sipas analizës së tyre, vetë normat e kamatave tejkalojnë edhe nivelet bazë të borxhit, që është katastrofale.