Zaev procesi i anëtarësimit në NATO deri në dhjetor

23

Kryeministri Zoran Zaev sot ka deklaruar se vendi do të bëhet pjesë e Aleancës Veriatlantike në samitin e Londrës në dhjetor ku do të mbahet 70 vjetori i themelimit të Aleancës.

Zaev përkujton se deri tani mbi njëzet vende e kanë ratifikuar Protokolin për anëtarësin, duke infromuar se edhe disa shtete janë në procedurë të ratifikimit.

“Integrimi në NATO do të sjell efekte pozitive për prosperitet dhe siguri si në vendin tonë, ashtu edhe në rajon”, ka thënë Zaev në prezantimin e sotëm të orgaizuar nga Qendra për Menaxhim me Kriza “Digjitalizimi i sistemit për menaxhim me kriza”.