Zaev: U bëmë anëtare e 30 e NATO-s dhe filluan bisedimet me BE-në

3

Nëse të gjitha këto 29 vjet do të ishin të lehta, gjithçka do të ishte zgjidhur. Nuk ishte e lehtë, ishte një problem i hidhur që duhej ta zgjidhnim, duke zgjidhur problemin me Greqinë ruajtëm identitetin maqedonas, gjuhën maqedonase, tani jemi njohur nga të gjithë. Nuk ishte e lehtë, deputetët që votuan iu nënshtruan presionit të fortë, kështu që sot duhet të gëzohemi me frytet e farës që kemi mbjellë. Dy synimet kryesore strategjike të vendit, NATO dhe BE kanë përmbushur këtë përbërje parlamentare, këtë qeveri dhe besoj se e kemi merituar, deklaroi kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev në “Utrinski Brifing”.

Ai tha që Evropa më në fund korrigjoi gabimin e saj historik dhe korrigjoi padrejtësinë e madhe ndaj nesh.

MARKETING 420 x 60

“Tani, njëzëri, në kohë krize të rëndë shëndetësore, zyra nën izolim, Kryeministrat në izolim, në rrethana të tilla Këshilli i Ministrave ka marrë vendimin që besoj se do të verifikohet nga Këshilli Evropian dhe se së shpejti do të mbahet seanca e parë ndërqeveritare”, tha Zaev.