Zinxhiri i mbijetesës

27

Kur në mars u izolua qyteti Saint Just në Cornwall të Britanisë, banorët kishin frikë se ekonomia e tyre nuk do të mbijetojë, transmeton Telegrafi. Por…

Në kohë krize, kryetari i qytetit, Daisy Gibbs, mblodhi një ushtri vullnetarësh për të formuar të ashtuquajturin “Zinxhiri Daisy” (Luleshqerra – v.j.) – një rrjet informal mbështetjeje, për të qenë të sigurt se çdo familje në rreth do të kishte mbështetje e nevojshme.

Frymëzuar nga imagjinata dhe këmbëngulja e saj, kineastja Sky Neal ndoqi “Zinxhirin Daisy” për shtatë muaj, teksa bizneset lokale u adaptuan me mënyrat e reja të jetesës dhe komuniteti u bashkua për të realizuar një të ardhme më të qëndrueshme.

Por, teksa kërcënon vala e dytë e kufizimeve, qyteti duhet të hulumtojë më shumë për të gjetur qëndrueshmërinë e nevojshme e për të siguruar të ardhmen e tyre.

A mund ta ri-konceptojnë banorët ekonominë e tyre lokale për të mbijetuar dhe për të lulëzuar përtej koronavirusit?

Dokumentarin e përgatitur për ditoren Guardin nga Sky Neal, mund ta shihni të plotë më poshtë.